Top Php Interview Questions and Answers Pdf 2022

Hello students, In this article we have provided a set of 10 Top Php Interview Questions and Answers Pdf 2022 for the one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this Php Developer Interview Questions one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Php Interview Questions and Answers for Freshers is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for AWS Jobs, this Interview Questions and Answers for Php will help you to answer confidently in such job interviews. PHP Interview Questions pdf is provided below, feel free to download and learn. In 2022 the most growing sector is Tech field so be prepare for the upcoming opportunities by learning more.

Top Php Interview Questions and Answers Pdf 2022

1) What is PHP?

Answer: PHP stands for Hypertext Preprocessor. It is an open source server-side scripting language which is widely used for web development. 

2) What is PEAR in PHP?

Answer: PEAR is a framework and repository for reusable PHP components. PEAR stands for PHP Extension and Application Repository. It contains all types of PHP code snippets and libraries.

3) What is the name of the scripting engine in PHP?

Answer: The scripting engine that powers PHP is called Zend Engine 2.

4) Explain the difference between PHP4 and PHP5.

Answer: PHP4 doesn’t support oops concept and uses Zend Engine 1.
PHP5 supports the oops concept and uses Zend Engine 2.

5) What are the popular frameworks in PHP?

Answer: CakePHP
CodeIgniter
Yii 2
Symfony
Zend Framework etc.

6) Which programming language does PHP resemble?

Answer: PHP has borrowed its syntax from Perl and C.
What are the popular Content Management Systems (CMS) in PHP?
WordPress
Joomla
Drupal
Magento

7) What is the difference between “echo” and “print” in PHP?

Answer: Echo can output one or more string but print can only output one string and always returns 1.
Echo is faster than print because it does not return any value.

8) What is the array in PHP?

Answer: An array is used to store multiple values in a single value. In PHP, it orders maps of pairs of keys and values. It saves the collection of the data type.

9) How to get the length of the string?

Answer: The strlen() function is used to get the length of the string.

10) What is the meaning of a Persistent Cookie?

Answer: A persistent cookie is permanently stored in a cookie file on the browser’s computer. By default, cookies are temporary and are erased if we close the browser.

Php Developer Interview Questions

PHP Interview Questions pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top