Top MongoDB Interview Questions and Answers Pdf 2022

Hello students, In this article we have provided a set of Top MongoDB Interview Questions and Answers Pdf for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this MongoDB Interview Questions And Answers one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of MongoDB Interview Questions for Freshers is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for MongoDB Developer Jobs, this Interview Questions on MongoDB will help you to answer confidently in such job interviews. MongoDB Interview Questions Pdf is provided below, feel free to download and learn. In 2022 the most growing sector is Tech field so be prepare for the upcoming opportunities by learning more and practicing more to become a better programmer.

Top MongoDB Interview Questions and Answers Pdf

1) Explain what is MongoDB?

Answer: Document database which provides high performance, high availability and easy scalability is known as MongoDB

2) Which are the different languages supported by MongoDB?

Answer: MongoDB provides official driver support for C, C++, C#, Java, Node.js, Perl, PHP, Python, Ruby, Scala, Go and Erlang.

3) Is MongoDB better than other SQL databases? If yes then how?

Answer: MongoDB is better than other SQL databases because it allows a highly flexible and scalable document structure.

4) What type of DBMS is MongoDB?

Answer: MongoDB is a document oriented DBMS

5) Why is MongoDB known as the best NoSQL database?

Answer: MongoDb is the best NoSQL database because, it is:
Rich Query language
High Performance
Highly Available
Easily Scalable

6) Can you achieve primary key – foreign key relationships in MongoDB?

Answer: We can achieve a primary key-foreign key relationship by embedding one document inside another. For example: An address document can be embedded inside a customer document.

7) Does MongoDB need a lot of RAM?

Answer: No. There is no need for a lot of RAM to run MongoDB. It can be run even on a small amount of RAM because it dynamically allocates and deallocates RAM according to the requirements of the processes.

8) Why does Profiler use MongoDB?

Answer: MongoDB uses a database profiler to perform characteristics of each operation against the database. You can use a profiler to find queries and write operations

9) In which language MongoDB is written?

Answer: MongoDB is written and implemented in C++.

10) If you remove an object attribute, is it deleted from the database?

Answer: Yes, it is. Remove the attribute and then re-save() the object.

MongoDB Interview Questions And Answers

MongoDB Interview Questions Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top