Top Kotlin Interview Questions and Answers 2022

Hello students, In this article we have provided a set of 10 Top Kotlin Interview Questions and Answers 2022 for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this Interview Questions and Answers for Kotlin one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Kotlin Interview Questions and Answers is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for Kotlin Jobs, this Top 10 Kotlin Interview Questions will help you to answer confidently in such job interviews. Kotlin Interview Questions Pdf is provided below, feel free to download and learn.

Top Kotlin Interview Questions and Answers 2022

1) What is Kotlin?

Answer: Kotlin is a general-purpose, statically typed, open-source programming language that runs on the JVM. It runs on JVM and can be used anywhere Java is used today. It can be compiled either using Java source code or LLVM compiler.

2) What are Some of the most important features of Kotlin?

Answer: Some of the most important features of Kotlin are:
Kotlin is Concise
Compact code
Kotlin is Simple
Open Source
Null safety
A high number of extensions
Smart Cast etc

3) How does Kotlin work on Android?

Answer: Kotlin is very much similar to the Java programming language. Like Java, the Kotlin code is also compiled into the Java bytecode and executed at runtime by the Java Virtual Machine, i.e., JVM. For example, when a Kotlin file named Main.kt is compiled, it will eventually turn into a class, and then the bytecode of the class will be generated.

4) What is the default behavior of Kotlin classes?

Answer: By default, all classes are final in Kotlin. That’s because Kotlin allows multiple inheritance for classes, and an open class is more expensive than a final class.

5) Does Kotlin provide support for primitive Data Types?

Answer: No. Kotlin does not provide support for primitive Data types like in Java.

6) Does Kotlin provide support for macros?

Answer: No. Kotlin does not provide support for macros because the developers of Kotlin find it difficult to include them in the language.

7) Do we have a ternary operator in Kotlin just like Java?

Answer: No. In Kotlin, we don’t have a ternary operator like Java, but we can use the functionality of the ternary operator by using if-else or Elvis operator.

8) What kinds of programming types does Kotlin support?

Answer: Kotlin supports the following programming types:
Procedural Programming
Object-Oriented Programming

9) How can you handle null exceptions in Kotlin?

Answer: In Kotlin, Elvis Operator is used to handling null expectations.

10) Can we use primitive types such as int, double, float in Kotlin?

Answer: Kotlin doesn’t support the primitive types so, we can’t use primitive types directly in Kotlin. We can use classes like Int, Double, etc., as an object wrapper for primitives. But the compiled bytecode has these primitive types.

Interview Questions and Answers for Kotlin

Kotlin Interview Questions Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top