Top Django Interview Questions and Answers Pdf 2022

Hello students, In this article we have provided a set of Top Django Interview Questions and Answers Pdf for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this Django Interview Questions and Answers one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Top Django Interview Questions and Answers Pdf is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for MongoDB Developer Jobs, this Django Interview Questions will help you to answer confidently in such job interviews. Django Interview Questions and Answers Pdf is provided below, feel free to download and learn. In 2022 the most growing sector is Tech field so be prepare for the upcoming opportunities by learning more.

Top Django Interview Questions and Answers Pdf

1) Explain Django.

Answer: Django is a free and open source web application framework, written in Python. It is a server-side web framework that provides rapid development of secure and maintainable websites.

2) Is Django stable?

Answer: Yes, Django is quite stable. Many companies like Disqus, Instagram, Pinterest, and Mozilla have been using Django for many years.

3) Is Django a content management system (CMS)?

Answer: No, Django is not a CMS. Instead, it is a Web framework and a programming tool that makes you able to build websites.

4) What are the signals in Django?

Answer: Signals are pieces of code which contain information about what is happening. A dispatcher is used to sending the signals and listening for those signals.

5) What is a Django Session?

Answer: A session is a mechanism to store information on the server side during the interaction with the web application. By default, session stores in the database and also allows file-based and cache based sessions.

6) What does Django mean?

Answer: Django is named after Django Reinhardt, a gypsy jazz guitarist from the 1930s to early 1950s who is known as one of the best guitarists of all time.

7) Is Django a high-level web framework or low-level framework?

Answer: Django is a high-level Python’s web framework which was designed for rapid development and clean, realistic design.

8) What do you mean by context?

Answer: Context in Django is a dictionary mapping template variable name given to Python objects.

9) How would you pronounce Django?

Answer: Django is pronounced JANG-oh. Here D is silent.

10) How to use file-based sessions?

Answer: In order to make use of file-based sessions, you will need to set the SESSION_ENGINE setting to “django.contrib.sessions.backends.
file”.

Django Interview Questions and Answers

Django Interview Questions and Answers Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top