Top C Programming Interview Questions Pdf 2022

Hello students, In this article we have provided a set of 10 Top C Programming Interview Questions Pdf 2022 for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this C Programming Interview Questions and Answers one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Common C Interview Questions is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for MongoDB Developer Jobs, this C Programming Interview Questions and Answers Pdf will help you to answer confidently in such job interviews. C Interview Questions Pdf is provided below, feel free to download and learn.

Top C Programming Interview Questions Pdf 2022

1) What is C language?

Answer: C is a mid-level and procedural programming language. The Procedural programming language is also known as the structured programming language is a technique in which large programs are broken down into smaller modules, and each module uses structured code. This technique minimizes error and misinterpretation.

2) Who is the founder of the C language?

Answer: Dennis Ritchie is the founder of the C language

3) What is a NULL pointer in C?

Answer: A pointer that doesn’t refer to any address of value but NULL is known as a NULL pointer. When we assign a ‘0’ value to a pointer of any type, then it becomes a Null pointer.

4) What is a far pointer in C?

Answer: A pointer which can access all the 16 segments (whole residence memory) of RAM is known as a far pointer. A far pointer is a 32-bit pointer that obtains information outside the memory in a given section.

5) What is an auto keyword in C?

Answer: In C, every local variable of a function is known as an automatic (auto) variable. Variables which are declared inside the function block are known as a local variable. 

6) What is the newline escape sequence?

Answer: The new line escape sequence is represented by “\n”. It inserts a new line on the output screen.

7) What is the maximum length of an identifier?

Answer: It is 32 characters ideally but implementation specific.

8) Can we access the array using a pointer in C language?

Answer: Yes, by holding the base address of the array into a pointer, we can access the array using a pointer.

9) What is typecasting?

Answer: Typecasting is a process of converting one data type into another is known as typecasting. If we want to store the floating type value to an int type, then we will convert the data type into another data type explicitly.

10) What is a token?

Answer: The Token is an identifier. It can be constant, keyword, string literal, etc. A token is the smallest individual unit in a program. C has the following tokens:
Identifiers: Identifiers refer to the name of the variables.
Keywords: Keywords are the predefined words that are explained by the compiler.
Constants: Constants are the fixed values that cannot be changed during the execution of a program.
Operators: An operator is a symbol that performs the particular operation.

C Programming Interview Questions and Answers

C Programming Interview Questions and Answers Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top