Top 10 HTML Interview Questions and Answers

Hello students, In this article we have provided a set of Top 10 HTML Interview Questions and Answers 2022 for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this HTML Interview Questions and Answers for Freshers one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Top HTML Interview Questions and Answers 2022 is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for HTML Jobs, this Interview Questions for HTML will help you to answer confidently in such job interviews. HTML Interview Questions and Answers Pdf is provided below, feel free to download and learn.

Top 10 HTML Interview Questions and Answers

1) What does HTML stand for?

Answer: HTML stands for Hypertext Markup Language

2) Describe HTML.

Answer: Hypertext Markup Language or HTML is a markup language that is used to create website templates or WebPages to present the content on the World Wide Web.

3) What is HTTP cURL?

Answer: HTTP cURL is a command-line tool. It is available on all major operating systems

4) What is Session State in HTTP?

Answer: Session state is also known as Stateless state. HTTP is a stateless protocol. In the session state, the client and server just know about each other only during the current request.

5) What is the Status Code?

Answer: The Server issues an HTTP Status Code in response to a request of the client made to the server. Status code is a 3-digit integer. The first digit of status code is used to specify one of five standard classes of responses. The last two digits of the status code do not have any categorization role.

6) What are Persistent Connections?

Answer: In HTTP/1.0, the connection is closed after a single request or response pair. In HTTP/1.1, a mechanism was introduced, which is known as keep-alive-mechanism. In this mechanism, a connection could be reused for more than one request.

7) What are 405 Method Not Allowed response codes in HTTP?

Answer: This response code shows that the request method is not supported by the requested resource.

8) What are the 408 Request Timeout response codes in HTTP?

Answer: This code is used to show that the request took longer than the server was prepared to wait.

9) What are 500 Internal Server Error response codes in HTTP?

Answer: This code is used to show that the server has encountered a situation, and it does not know how to handle it.

10) Tell me to which OSI Layer does IP belong?

Answer: In the OSI layer, IP belongs to the Network layer, which is the third layer in the OSI layer.

Top HTML Interview Questions and Answers 2022

HTML Interview Questions and Answers Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top