Top 10 Flutter Interview Questions and Answers

Hello students, In this article we have provided a set of Top 10 Flutter Interview Questions and Answers Pdf for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this Flutter and Dart Interview Questions and Answers one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Top Flutter Interview Questions is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for Flutter Developer Jobs, this Dart Interview Questions and Answers will help you to answer confidently in such job interviews. Flutter Interview Questions And Answers Pdf is provided below, feel free to download and learn. In 2022 the most growing sector is Tech field so be prepare for the upcoming opportunities by learning more.

Top 10 Flutter Interview Questions and Answers

1) What is Flutter?

Answer: Flutter is a UI toolkit for creating fast, beautiful, natively compiled mobile applications with one programming language and a single codebase.

2) What is Dart?

Answer: Dart is a general-purpose, object-oriented programming language with C-style syntax.

3) What are the advantages of Flutter?

Answer: Faster Development
Cross-platform Development
Good Community
Live and Hot Reloading
Minimal code
UI Focused
Documentation

4) What is Tween Animation?

Answer: It means the animation begins with the start value, then goes through a series of intermediate values and finally reaches the end value. It also provides the timeline and curve, which defines the time and speed of the transition. 

5) What is the latest release of Flutter SDK?

Answer: The latest release of the Flutter framework is Flutter- v1.20.4 on 15 September 2020.

6) Which type of animation allows you to represent real-world behavior?

Answer: The Physics-based animation allows you to represent real-world behavior in Flutter.

7) Why do we need mixins?

Answer: Dart does not support multiple inheritances. Thus to implement the multiple inheritances in Flutter/Dart, we need mixins. Mixins provide a way to write the reusable class’s code in multiple class hierarchies.

8) What is BuildContext?

Answer: BuildContext in Flutter is the part of the widgets in the Element tree so that each widget has its own BuildContext. We mainly use it to get a reference to another widget or theme.

9) What is await in Flutter?

Answer: Until the async method is finished, await interrupts the process flow. Await generally means: Wait here until this function is finished so that you can get its return value. 

10) Who is the developer of Flutter?

Answer: Google is the developer of Flutter

Flutter and Dart Interview Questions and Answers

Flutter Interview Questions And Answers Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top