CSS Interview Questions and Answers 2022

Hello students, In this article we have provided a set of 10 CSS Interview Questions and Answers 2022 for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this Top CSS Interview Questions and Answers one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Interview Questions on CSS is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for CSS Developer Jobs, this Top 10 CSS Interview Questions and Answers will help you to answer confidently in such job interviews. CSS Interview Questions and Answers Pdf is provided below, feel free to download and learn.

CSS Interview Questions and Answers 2022

1) What is CSS?

Answer: CSS stands for Cascading Style Sheet. It is a popular styling language which is used with HTML to design websites.

2) What is the origin of CSS?

Answer: SGML (Standard Generalized Markup Language) is the origin of CSS. It is a language that defines markup languages.

3) What are the advantages of CSS?

Answer: Bandwidth
Site-wide consistency
Page reformatting
Accessibility
Content separated from presentation

4) What are the CSS frameworks?

Answer: CSS frameworks are the preplanned libraries which make easy and more standard compliant web page styling. The frequently used CSS frameworks are: –
Bootstrap
Foundation
Semantic UI
Gumby
Ulkit

5) What are the advantages of Embedded Style Sheets?

Answer: You can create classes for use on multiple tag types in the document.
You can use selector and grouping methods to apply styles in complex situations.
No extra download is required to import the information.

6) Name some CSS style components.

Answer: Some CSS Style components are:
Selector
Property
Value

7) Which command is used for the selection of all the elements of a paragraph?

Answer: The p[lang] command is used for selecting all the elements of a paragraph.

8) What is the use of % unit?

Answer: It is used for defining percentage values.

9) What is RWD?

Answer: RWD stands for Responsive Web Design. This technique is used to display the designed page perfectly on every screen size and device, for example, mobile, tablet, desktop and laptop. You don’t need to create a different page for each device.

10) What is meant by W3C?

Answer: W3C stands for World Wide Web Consortium. Its purpose is to deliver the information of the World Wide Web. It also develops rules and guidelines for the Web.

Top CSS Interview Questions and Answers

CSS Interview Questions and Answers Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top