Top 10 Computer Science Interview Questions Pdf

Hello students, In this article we have provided the set of Top 10 Computer Science Interview Questions and answers Pdf For diploma students. This Computer Science Interview Questions and Answers for Freshers as well as for experienced will help this candidates to get the idea of the most commonly asked questions in the interview.

You need to be well versed by the General questions asked in the computer science interview in order to bag the job that you are looking up to. Below Given Computer Science Interview Questions and answers Pdf will help you confidently answer the question asked generally in any scheduled computer science interview round.

Below We have Given Top 10 Computer Science Interview Questions and answers for Freshers Pdf Link. Feel Free to Download and Get Yourself Prepared for the Upcoming Computer Science Interview Questions.

Top 10 Computer Science Interview Questions Pdf

1) What is the computer system?

Ans: A computer system is a combination of memory, CPU, peripheral devices that are connected to it, and OS (Operating System).

2) What is a microprocessor?

Ans: A microprocessor is an integrated circuit having all the functionality of a central processing unit of a PC.

3) List out some popular operating system

Ans: Following are Some of the popular operating systems are Microsoft Windows, OSX, and Linux.

4) What Is A Super-class?

Ans: A super class is the basis of all the classes. The object of the rest of the class has all the characteristics related to the superclass.

5) Explain class variable

Ans: Variables represent a memory of class, which it shares with each and every instance.

6) What is a programming language?

Ans: A programming language is a collection of grammar rules for giving instructions to computers or computing devices in order to perform achieve task.

7) What is SDLC?

Ans: SDLC stands for Software Development Life Cycle is a process that produces quality software products in less time. The stages involved by SDLC are: 1) planning, 2) design, 4) construction, 5) testing, and 6) deployment.

8) What is an Interface?

Ans: The interface is similar to a class in Java, but it is a collection of abstract methods. A class can have more than one interface.

9) What is an abstract class?

Ans: A class having an abstract keyword is called an abstract class.

10) List out Layers of OSI Model

Ans: Layers of OSI models are: 1) Physical, 2) Application, 3) Presentation, 4) Session, 5) Transport, 6) Network, and 6) Data Link Layer

Computer

Computer Science Interview Questions and answers Pdf

Computer Science Interview Questions Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top