Top 10 AWS Interview Questions and Answers Pdf

Hello students, In this article we have provided a set of Top 10 AWS Interview Questions and Answers Pdf for the one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this AWS Interview Questions 2022 one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of AWS Interview Questions and Answers for Freshers is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for AWS Jobs, this Top AWS interview Questions and Answers will help you to answer confidently in such job interviews. Aws Interview Questions Pdf is provided below, feel free to download and learn. In 2022 the most growing sector is Tech field so be prepare for the upcoming opportunities by learning more.

Top 10 AWS Interview Questions and Answers Pdf

1) What is AWS?

Answer: AWS stands for Amazon Web Services. It is a service which is provided by Amazon that uses distributed IT infrastructure to provide different IT resources on demand.

2) What are Key-pairs?

Answer: An Amazon EC2 uses public key cryptography which is used to encrypt and decrypt the login information. In public key cryptography, the public key is used to encrypt the information while at the receiver’s side, a private key is used to decrypt the information.

3) What is S3?

Answer: S3 is a storage service in AWS that allows you to store a vast amount of data.

4) What is AWS Lambda?

Answer: AWS Lambda is a computer service that runs your code without managing servers. Lambda function runs your code whenever needed. 

5) How many buckets can be created in S3?

Answer: By default, you can create up to 100 buckets.

6) What is CloudFront?

Answer: CloudFront is a computer delivery network which consists of distributed servers that deliver web pages and web content to a user based on the geographic locations of a user.

7) What is Auto Scaling?

Answer: Auto Scaling is a feature in aws that automatically scales the capacity to maintain steady and predictable performance. While using auto scaling, you can scale multiple resources across multiple services in minutes. 

8) What is AMI?

Answer: AMI stands for Amazon Machine Image. It is a virtual image used to create a virtual machine within an EC2 instance.

9) How many Elastic IPs can you create?

Answer: 5 elastic IP addresses that you can create per AWS account per region.

10) How to connect EBS volume to multiple instances?

Answer: You cannot connect the EBS volume to multiple instances. But, you can connect multiple EBS volumes to a single instance.

AWS Interview Questions 2022

Aws Interview Questions Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top