Top 10 AutoCAD Interview Questions and Answers

Hello students, In this article we have provided a set of Top 10 AutoCAD Interview Questions and Answers 2022 for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this AutoCAD Interview Questions and Answers one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of AutoCAD Job Interview Questions is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for AutoCAD Jobs, this Most Asked AutoCAD Interview Questions will help you to answer confidently in such job interviews. AutoCAD Interview Questions and Answers Pdf is provided below, feel free to download and learn.

Top 10 Autocad Interview Questions and Answers

1) What is AutoCAD?

Answer: AutoCAD is a software program used to design, form, and shape the 2-D and 3-D images using a computer. AutoCAD provides a set of tools that we can use to complete a detailed design of the product.

2) What are the primary uses of AutoCAD?

Answer: Architects and professionals mainly use AutoCAD to visualize the imaginary view of the product on a computer system. In AutoCAD, you can easily use the drafter to make the changes in the product before it gets finalized for design.

3) In which fields do you see the maximum use of AutoCAD software?

Answer: The AutoCAD software is mainly used by architects, professionals, mechanical engineers, and builders for developing their machinery and building layouts.

4) What do you understand by grips?

Answer: Grips facilitates us to edit the AutoCAD drawings in an entirely new way. You can stretch, move, copy, rotate, scale, and mirror entities without entering any edit commands by using grips.

5) What is an angular dimension?

Answer: A dimension that measures the angle between two lines or the angle inscribed by an arc segment is called the angular dimension.

6) What do you understand about polar coordinates?

Answer: The value locating a point in space that describes its location relative to the last point is described as polar coordinates.

7) What do you understand by aligned dimension?

Answer: The aligned dimension is a linear dimension measuring the distance between two points. The dimension line for an aligned dimension is parallel to a line between points.

8) What are the measures that allow the drag and drop functionality in AutoCAD?

Answer: In AutoCAD, the usage of “NOUN” and “VERB” in a dialog box allows users to drag and drop the elements. It makes the element pass from one point to another. By using the “MOVE and ERASE,” we can execute the remove or editing function.

9) How can you remove the aberration of empty layers?

Answer: There are several ways to remove the aberration of empty layers. For example, you can remove it by using all the objects concurrently in a single place.

10) Which filename extension is used to indicate a compiled text font?

Answer: In AutoCAD, the TXT filename extension is used to indicate a compiled text font. Like other file formats, the TXT file extension is an elementary one against the backdrop of the design application.

AutoCAD Interview Questions and Answers

AutoCAD Interview Questions and Answers Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top