Ruby on Rails Interview Questions and Answers 2022

Hello students, In this article we have provided a set of 10 Ruby on Rails Interview Questions and Answers 2022 for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this Ruby on Rails Interview Questions one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Top Ruby on Rails Interview Questions and Answers is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for Ruby on Rails Developer, this Ruby Interview Questions and Answers will help you to answer confidently in such job interviews. Ruby on Rails Interview Questions Pdf is provided below, feel free to download and learn. In 2022 the most growing sector is Tech field so be prepare for the upcoming opportunities by learning more. In 2022 the most growing sector is Tech field so be prepare for the upcoming opportunities by learning more.

Ruby on Rails Interview Questions and Answers 2022

1) What is Ruby programming language?

Answer: Ruby is a dynamic, reflective, general purpose, open source programming language that focuses on simplicity and productivity. Ruby has a mixed features of Perl, small talk, Eiffel, Ada and Lisp. Ruby was designed to create a new language which makes a balance with the functionality of Imperative languages.

2) Who is the developer of Ruby?

Answer: Ruby was designed and developed by Yukihiro “martz” Matsumoto in mid 1990 in Japan.

3) Why is Ruby known as a language of flexibility?

Answer: Ruby is known as a language of flexibility because it facilitates its author to alter the programming elements. Some specific parts of the language can be removed or redefined. 

4) What is RubyGems in Ruby programming language?

Answer: RubyGems provides a standard format for distributing ruby programs and libraries. It works as a package manager for the Ruby programming language.

5) Explain a case statement in Ruby.

Answer: In Ruby, we use ‘case’ instead of ‘switch’ and ‘when’ instead of ‘case’. The case statement matches one statement with multiple conditions just like a switch statement in other languages.

6) Explain the loop in Ruby.

Answer: Ruby for loop iterates over a specific range of numbers. Hence, for loop is used if a program has a fixed number of iterations.
Ruby for loop will execute once for each element in expression.

7) Explain the while loop in Ruby.

Answer: Ruby does while loop iterates a part of the program several times. In this, the loop will execute at least once because the do while condition is written at the end.

8) Explain the loop in Ruby.

Answer: Ruby until loop runs until the given condition evaluates to true. It exits the loop when the condition becomes true. It is opposite of the while loop.

9) Explain the Ruby object.

Answer: Object is the default root of all Ruby objects. Ruby objects inherit from BasicObject which allows creating alternate object hierarchies.

10) Define Ruby methods.

Answer: Ruby method prevents us from writing the same code in a program again and again. Ruby methods are similar to functions in other languages.

Ruby on Rails Interview Questions

Ruby on Rails Interview Questions Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top