Power BI Interview Questions and Answers 2022

Hello students, In this article we have provided a set of Top 10 Power BI Interview Questions and Answers 2022 for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this Latest Power BI Interview Questions and Answers one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Top Power BI Interview Questions and Answers is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for Power BI Developers Jobs, this Most Asked Power BI Interview Questions will help you to answer confidently in such job interviews. Power BI Interview Questions and Answers Pdf is provided below, feel free to download and learn.

Power BI Interview Questions and Answers 2022

1) What do you understand by BI?

Answer: BI stands for Business Intelligence. It is a technology-driven method that helps users analyze and visualize business data from thousands of data sources and share insights across their organization.

2) What is Power BI?

Answer: Power BI is a Business Analytics solution or a Business Intelligence and Data Visualization tool developed and maintained by Microsoft. It enables users to convert data from thousands of data sources into interactive dashboards, and BI reports.

3) What is Power BI Desktop?

Answer: Power BI Desktop is a free business intelligence desktop application installed on your computer. Power BI Desktop works with the Power BI service by providing advanced data exploration, shaping, modeling, and creating a report with highly interactive visualizations.

4) What is the Dax Function that is used in Power BI?

Answer: Dax Function is a formula expression language used with various business intelligence visualization tools like Power BI. It is also known as a functional language, where the full code is kept inside a function.

5) What are the different data types used in Dax?

Answer: Following are the Data types used in Dax:
Numeric
Boolean
DateTime
String
Decimal

6) Is Power BI hard to Learn for a fresher?

Answer: Power BI is Microsoft’s tool for data analysis and visualization. It doesn’t require knowledge or experience of any programming language. A data analyst can quickly connect with any data source, summarizing the findings into simple reports without any programming experience.

7) Is Power BI free to use or paid?

Answer: Power BI has two versions to use. Users can use the Power BI free version for free. However, there is also a Power BI Pro subscription version, which can be purchased from Microsoft Store. The purchased subscription provides an enhanced version of various features available with the free Power BI account.

8) Is Power BI better than Tableau?

Answer: Both Power BI and Tableau allow the users to connect to distinct data sources. If we compare both, we find Tableau provides better support to connect to a different data warehouse than Power BI.

9) Is Power BI hard to use for a beginner?

Answer: It doesn’t require writing SQL code in Power BI like other BI tools. If you have good MS Excel knowledge, you can use this tool easily. It just requires a bit of MS Excel knowledge.

10) What is Visualization in Power BI?

Answer: Visualization is a process of Power BI used to represent data in pictorial form like tables, graphs or charts based on the specific requirement.

Latest Power BI Interview Questions and Answers

Power BI Interview Questions and Answers Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top