Kali Linux Interview Questions and Answers 2022 Pdf

Hello students, In this article we have provided a set of Top Kali Linux Interview Questions and Answers 2022 Pdf for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this Top 10 Linux Interview Questions and Answers one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Linux Interview Questions pdf is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for MongoDB Developer Jobs, this Kali Linux Interview Questions will help you to answer confidently in such job interviews. Top Linux Interview Questions and Answers is provided below, feel free to download and learn.

Kali Linux Interview Questions and Answers 2022 Pdf

1) What is Kali Linux?

Answer: Kali Linux is a term initially known as BackTrack Linux, is a free and open-source Linux-based operating system geared at advanced penetration testing and security auditing. It is a cross-platform solution that is easily accessible and offered for free to information security experts and enthusiasts.

2) What are the pen-testing methodologies?

Answer: There are 3 types of penetration testing methods:
Black-Box Testing:
White-Box Testing
Gray-Box Testing

3) What is cross-site scripting?

Answer: It is a type of cyber-attack where malicious pieces of code or scripts can be secretly injected into trusted websites. 

4) What is DDos attack?

Answer: It is a cyberattack in which the attacker seeks to make a machine or network resource unavailable to its intended users by temporarily or indefinitely disrupting services of a host connected to the internet.

5) What is the Diffie-Hellman public-key exchange?

Answer: It is a method of exchanging cryptographic keys over a public channel and was one of the first public-key protocols. It is used to secure a variety of Internet services.

6) What is Cryptography?

Answer: The study of securing information and communicating mainly to protect the data from third parties that the data is not intended for is known as Cryptography.

7) What is the use of a Firewall?

Answer: It is a network security system set on the boundaries of the system/network that monitors and controls network traffic. 

8) What is traceroute?

Answer: It is a tool that shows the path of a packet. It will show all the routes from which the packet passes through. We can use it when our packet is not reaching the destination to detect the point of failure.

9) Does Kali Linux support my $wireless_card?

Answer: It depends on the card’s chipset and drivers. If the Kernel supports your drivers, your card is supported.

10) How can we run Armitage on Kali Linux?

Answer: Armitage is not already associated with Kali Linux. It is in the Kali Linux repository. To run Armitage on Kali Linux, we need to install it using apt-get install Armitage.

Top 10 Linux Interview Questions and Answers

Linux Interview Questions pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top