Top 10 Interview Questions for Civil Engineering Students Pdf

Hello students, In this article we have provided the set of Top 10 Interview Questions for Civil Engineering Students Pdf For Civil Enigneering Students Who are Seeking Job after Completing Their Course. This Civil Engineering Interview Questions and Answers for Freshers as well as for experienced will help this Civil Engineering candidates to get the idea of the most commonly asked questions in the interview.

You need to be well versed by the General Civil Engineering Interview Questions for Freshers asked in the Civil Engineering interview in order to bag the job that you are looking up to.

By referring Below Given civil engineering interview questions for freshers as Well as Experienced will help you to confidently answer the question asked on general in any scheduled Civil Engineering Interview. Below We Have Provided civil engineering interview questions pdf download Link feel free to learn and Prepare Yourself for The Job.

Interview Questions for Civil Engineering Students Pdf

1) What is reinforced concrete?

Ans: Reinforced concrete has steel bars or mesh in them, which gives extra strength to the construction.

2) Explain the Use Hybrid Foundation?

Ans: Hybrid Foundation is usually used for high rise building, it contains both soil supported mat and piles. This type of foundation is helpful in reducing the amount of the settlement.

3) Explain what a floating slab foundation is?

Ans: A floating concrete foundation is a type of mat foundation that consists of the hollow mat formed by a grid of thick reinforced concrete walls between two thick reinforced concrete slabs.

4) Explain what is flashing?

Ans: Flashing is an extended construction that is done to seal and protect joints in a building from water penetration. Flashing is installed at the intersecting roofs, walls and parapets.

5) Explain what is an alternate bid?

Ans: Alternate bid is the amount stated in the bid to be deducted or added from the base bid amount. Alternate bid is proposed when there is a use of alternate materials or methods of construction.

6) Explain what is Critical Path Method (C.P.M)?

Ans: Critical Path Method is strategy and method of representing the respective tasks and activities involved in the construction through a symbolic diagram.

7) What is a zoning permit?

Ans: Zoning permit is a document issued by governing urban authority permitting land to be used for a particular purpose.

8) What are wooden shingles?

Ans: Wooden shingles are rectangular in shapes, and they are like slats or sheets that are nailed to the exterior surface. Shingling is a traditional waterproofing method for building.

9) Explain what is the release of the lien?

Ans: Release of lien is a written document executed by an individual or firm supplying labor, material or professional service on a project, which releases his mechanic’s lien against the project property.

10) What is labor and material payment bond?

Ans: It is a bond between the owner and the main contractor. Where a contractor guarantees payment to the owner if he fails to pay for all labor, materials, equipment or services in accordance with the contract.

Civil Engineering Question Paper: (View Here)

Civil Engineering MCQ Questions (View Here)

Civil Engineering Interview Questions Pdf Download

Civil Engineering Interview Questions for Freshers Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top