Top 10 Digital Marketing Interview Questions for Freshers

Hello students, In this article we have provided the set of Top 10 Digital Marketing Interview Questions for Freshers as well as for the experienced one’s who are currently looking for a Job in Digital Marketing Field. As the demand of Digital Marketing is unexpectedly rising up, the demand for Digital Marketer is levelling up too. Digital Marketing Interview Questions Pdf is provided so that you can learn and have idea of the most commonly asked Digital Marketing questions before any scheduled Interview to excel it.

You need to well versed by the given Digital Marketing Interview Questions 2022 that will help you achieve the dream job that you are looking up to. Social Media Marketing Interview Questions is included in the set, one can definitely learn and have clear understanding towards it too. Digital Marketing Interview Questions and Answers for Freshers Pdf is provided below, feel free to download and learn.

Digital Marketing Interview Questions for Freshers

1) What is Digital Marketing?

Answer: Digital Marketing also known as Internet Marketing. It refers to a brand marketing strategies through the Internet, with the help of SEO, SEM, SMM and Link Building

2) What are the types of Digital Marketing in the industry?

Answer: There are various types of Digital Marketing as follows,
Websites, Social Media, Blogging, Video Content, Brands, Logo, Images, e-books etc

3) What is social media marketing?

Answer: Social media marketing (SMM) Is  marketing through various social media platforms to market and advertise a Company’s Product. Different Types of Social Media Marketing are Content Marketing/ Content Creation, Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube and many more.

4) What is SEO according to You?

Answer: Search Engine Optimization also known as SEO. It is the process used for getting traffic without paying for ads. It targets to increase the position of the website in search results pages. It is basically known for optimizing the website’s technical configuration. There are around 200 factors that determine the ranking of the website in search results.

5) Why are backlinks important in SEO?

Answer: Backlinks are important in SEO as it increases and improves domain authority and credibility of the website, helping in gaining more organic traffic.

6)  List the most popular local SEO ranking factors.

Answer: Some popular local SEO factors are as follows, 
Reviews,
Google my Business,
On-page optimization
Personalization
Behavioral etc.

7) List out some of the useful online marketing tools

Answer: Some of the useful online marketing tools are as follows, 
Google Analytics
Keyboard Discovery
XML Sitemap Generator
Digital Point Keyword Tracker

8) What is Email Marketing?

Answer: It is a process of delivering messages to convert leads into confirmed sales.
As it relatively costs lesser than the other marketing channels
Its return on investment is high, also helps in attracting new potential customers, helps reaching larger audiences as well as smaller target audience.

9) Name some Google AdWords Ad Extensions names ?

Answer: Structured snippet extension
Sitelink extensions
Call extension
Lead form extension
Location extension
Affiliate location extension
Price extension
App Extension

10) What are the four C’s of Digital Marketing?

Answer: Customer, Content, Context, Conversation 

Digital Marketing Interview Questions 2022

Digital Marketing Interview Questions and Answers for Freshers Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top