Data Warehouse Interview Questions and Answers 2022

Hello students, In this article we have provided a set of Top 10 Data Warehouse Interview Questions and Answers for Freshers as well as for the experienced one’s Who wants to bag a lucrative Job in this field. With this Data Warehousing Interview Questions one can get the idea of the most commonly asked Questions In an Interview.

This set of Top Data Warehouse Interview Questions and Answers is recommended for both beginners and professionals. As there is rise in demand for Data Warehouse Developer Jobs, this Data Warehouse Interview Questions will help you to answer confidently in such job interviews. Data Warehouse Interview Questions Pdf is provided below, feel free to download and learn. In 2022 the most growing sector is Tech field so be prepare for the upcoming opportunities by learning more.

Data Warehouse Interview Questions and Answers

1) Explain the term “Data warehouse”.

Answer: The data warehouse is a system which is used for analysis and reporting of data collected from operational systems and different data sources. Data warehouses play an important role in Business Intelligence.

2) Advantages of Data Warehouse

Answer: Data Warehouse makes data more readable, hence, strategic questions can be easily answered using various graphs, trends, plots, etc. Data warehouse makes data analysis and operation faster and more accurate.

3) What is the aim of A/B testing?

Answer: A/B testing is a way of comparing two versions of a webpage to determine which web page version is performing better than the other.

4) What do you understand by term Data Analytics

Answer: Data analytics is a process of analysis of raw data to draw conclusions and meaningful insights from the data. To draw insights from data, data analytics involves the application of algorithms and mechanical processes.

5) Explain Box Cox transformation?

Answer: A Box-Cox transformation is a statistical technique to transform the non-normal dependent variable into a normal shape. We usually need normally distributed data to use in various statistical analysis tools such as control charts, Cp/ Cpk analysis, and analysis of variance.

6) What is the aim of A/B testing?

Answer: A/B testing is a way of comparing two versions of a webpage to determine which web page version is performing better than the other. It is a statistical hypothesis testing which determines any changes to a webpage in order to increase the outcome of strategy.

7) How to determine the number of clusters in k-means clustering algorithm?

Answer: In the k-means clustering algorithm, the number of clusters depends on the value of k.

8) What is the ROC curve?

Answer: ROC curve stands for Receiver Operating Characteristics curve, which graphically represents the performance of a binary classifier model at all classification thresholds. 

9) Which is the best suitable language among Python and R for text analytics?

Answer: Both R and Python are the suitable language for text analytics, but the preferred language is Python, because:
Python has a Pandas library, by which we can easily use data structure and data analysis tools.
Python performs fast execution for all types of text analytics.

10) What do you mean by p-value?

Answer: The p-value is the probability value which is used to determine the statistical significance in a hypothesis test.

Data Warehousing Interview Questions

Data Warehouse Interview Questions Pdf (Download)

Cet MockTest Social accounts

We provide regular updates about msbte on our social accounts For latest msbte diploma updates you can follow our page on Instagram @Cetmocktest and Facebook @CetMocktest. we solve your queries by message on our social accounts so do follow our social accounts if you have any queries related to diploma and engineering courses. 

Cet MockTest is Created to Help Students with Free Online Mock Test Our Expert Team Gather Information From Various Resources and we try to Gather that Information at one place which can help students in their Exam Preparation. Cet MockTest is ideal for Candidates who are preparing for Civil services, Competitive Exams, Government Exams and any other Corporate Exams.

Cet MockTest is Created to Help Students with free Online Mock Test and its Not an Official Website of any Government or Educational Institutes. At Cet MockTest we Collect Information and Data from various Sources we also provide Syllabus and Previous Year Papers of Selected Exams.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top